070-671 60 90 anette@halsoinvest.com

OM VÅRA AROMAOLJOR

Eukalyptus gör dig pigg och mjuk.

Motverka förkylningar och smörj trötta och ömma muskler.

Denna fantastiska växt är antiinflammatorisk, slemlösande, avsvällande och bakteriedödande. Använd Eukalyptusoljan både för att förebygga och behandla förkylningen.

Är dina muskler trötta och ömma är Eukalyptusoljan ett utmärkt liniment. Den hjälper dig också att fokusera och ger dig ny energi.

Aboriginerna använder bladen som te, medicinalväxt och örtvatten för att badda sår och omslag.

Eukalyptus Globulus är ett träd som har sitt ursprung i Australien. Namnet betyder väl dold och syftar på att blombladen fälls ner som skydd när ståndarna utvecklas. Bladen är gröna och glansiga och blommorna är ljusgula dunbollar.

Tips! Eukalyptus kan också dämpa sockerbegäret.

Olibanumoljan ger ung och fräsch hy.

En skön olja som gör dig lugn och behaglig.

Olibanum hjälper kroppen att varva ner och fördjupa andningen vilket bidrar till både syresättning och förnyelse av cellerna.  Av samma skäl anses den vara bra vid meditation.

Det sägs att de tre vise männen gav just olibanum som gåva till Jesusbarnet och man använder den som rökelse i kyrkor och andra religiösa sammanhang då den anses ha helande egenskaper.

Olibanum är en buske eller ett litet träd och den eteriska oljan utvinns ur kådan.

Lavendel balanserar och hjälper dig att slappna av.

Lavendeloljan är balanserande och lugnande – för både kropp och själ.

Lavendel reglerar talgproduktionen och balanserar fukten i din hud och stimulerar cellförnyelse. Den är välgörande vid sår och brännskador och finns därför i många after sun produkter och sårvård.

Lavendeloljan är populär hos barn och hjälper dem att varva ner. De större barnen använder lavendel på små finnar och torr hud.

Namnet lavendel kommer från latin, lavare, och betyder tvätta och det sägs att det var Kleopatras favoritört för dess renande egenskaper. Man har använt blommorna i alla tider för dess doft och välgörande effekter

Tips! Någon som inte gillar lavendel är myggan. Lavendeloljan kan vara bra mot klåda och obehag.

Ingefära som har energigivande effekter.

Ingefära – Zingiber officinalis

Ingefära blivit en populär växt i vår del av världen för rotens fantastiska egenskaper. Ingefära har sitt ursprung runt Asien. Den har använts i flera tusen år inom kinesisk medicin för rotens antiinflammatoriska egenskaper.

I Europa har ingefära  funnits i våra bakverk som en krydda i pepparkakor (ginger bread) även i läsk (ginger ale) men i dag används den både inom hälsokost och hudvård eftersom roten innehåller både vitaminer och mineraler.

Ingefärans egenskaper:
När du smörjer oljan på huden sprids en värmande känsla som passar extra bra när du är lite frusen.  Den är också bra för cirkulationen och ger energi som också kan fungera mot celluliter. Sägs även vara bra mot förkylning, trötta muskler och leder.

Blå Kamomill ger en lugnande effekt.

Perfekt för den som har torr och känslig hy.

Blå kamomill – Chamomilla recutita

Namnet säger mycket, när man utvinner den eteriska oljan har den en härligt blå färg som heter chamazulen och azul betyder blå på spanska. Idag använder vi mest kamomill som kvälls-te och den har en lugnande effekt och passar bra för stressmagar. Den har en rogivande effekt och är bra att dofta på när vi känner oss oroliga.

Blå kamomills egenskaper:
Kamomill är en vårdande olja för känslig, torr och blandad hy. Ämnet i sig har en inflammations hämmande effekt. (Det finns ett ämne i kamomill som heter bisbolol och har en anti inflammations hämmande effekt). För mig så är det bara positivt för bland annat ytliga röda kärl som får bättre vård. Kamomillen har mycket fina egenskaper till hud som är i obalans med både talgproduktion och torrhet.

Text från Me Anima.

ANETTE HELLSTRÖM. HÄLSOINVEST c/o SALONG SÖDER. SÖDERVÄG 5B. 621 58  VISBY. MAIL. ANETTE@HALSOINVEST.COM. TFN. 070-671 60 90